Wie zijn wij?

Even voorstellen:logo

Ik ben Wineke Schimmel en sinds 1970 werkzaam in het basisonderwijs. Voordat ik deze praktijk startte was ik werkzaam in de onderwijstijdverlenging. Daarnaast was ik leerkracht in een schakelklas voor leerlingen met taal- en rekenachterstanden. Kinderen met leerproblemen zijn altijd een uitdaging voor mij geweest. Daarom besloot ik om naast mijn werk in de onderwijstijdverlenging een Masterstudie te volgen om mij nog meer op deze kinderen te kunnen richten.

Na het behalen van het diploma Master Special Educational Needs met als specialisatie remedial teaching wilde ik mij in een zelfstandige praktijk speciaal richten op de individuele begeleiding van kinderen met leerproblemen. Sinds november 2013 ben ik gecertificeerd trainer voor de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ en geef ik de cursus aan middelbare scholieren.

In de praktijk werk ik samen met een collega, die zich gespecialiseerd heeft in gedragsproblemen.

Tijdens mijn werkzaamheden in het basisonderwijs ontdekte ik dat er ook nu nog volwassenen zijn, die door omstandigheden niet of onvoldoende hebben leren lezen. Deze mensen wil ik graag helpen. Wij leven in een maatschappij waarbij de meeste informatie via het geschreven woord tot ons komt.

Reacties zijn uitgeschakeld.